Japán Alapítvány Budapesti Iroda
1062 Budapest, Aradi u. 8-10
Tel.: +36 1 214 0775
Fax: +36 1 214 0778
info@japanalapitvany.hu
vissza a listához

Traveling Lecture Program

A Traveling Lecture Program keretein belül a Japán Alapítvány közös együttműködés keretében anyagi támogatást nyújt közép-kelet-európai, japán szakkal rendelkező egyetemeknek vendég előadások, szemináriumok és workshopok szervezéséhez. A program célja az, hogy lehetőséget biztosítson a régió egyetemeinek, hogy a hiányzó szakterületeket és kutatási témákat külföldi vendégprofesszorok előadásain keresztül pótolhassák.
Fontosabb tudnivalók:
  • Kik pályázhatnak?

- Olyan közép-kelet-európai egyetemek jelentkezhetnek, amelyek rendelkeznek japán tanszékkel, vagy a japán kultúrával kapcsolatos képzéssel. A következő országok egyetemei jogosultak a pályázat benyújtására: Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észak-Macedónia, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Magyarország, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia.

- Az előadást, szemináriumot vagy workshopot 2019. szeptember 1-e és 2020. március 19-e között kell megrendezni.

- Az meghívott előadó közép-kelet-európai egyetemekről, illetve Ausztriából érkezhet, és legfeljebb egy hetet tartózkodhat a fogadó egyetemen.

- Pályázatunkra olyan nem profitorientált projektekkel lehet jelentkezni, melyek emelik a fogadó egyetem japanológiai képzésének színvonalát, és az adott országban hozzájárulnak a japán kultúra népszerűsítéséhez.

  • Milyen költségekre kérhető támogatás?

A vendégelőadások közös szervezése költségmegosztást igényel a Japán Alapítvány és a fogadó egyetem között. A Japán Alapítvány finanszírozza az előadó tiszteletdíját, ellátását és a nemzetközi utazási költségeket. A fogadó egyetemnek biztosítania kell a helyszínt, az előadó elszállásolását és a belföldi utazási költségeket, feladatuk továbbá az előadás lebonyolítása.

  • Van-e beadási határideje a pályázatnak?
A pályázat beadási határideje 2019. július 31.
Az idei költségvetési évben 2-3 pályázatot tudunk elfogadni.
  • Van-e más egyéb feltétele az együttműködésnek?
Kérjük, alaposan tanulmányozza át az alább letölthető General Guidelines című dokumentumot!
A jelentkezési lapokat kérésre e-mailben küldjük ki.

A benyújtandó pályázattal kapcsolatban, még a pályázat leadását megelőzően kérjük feltétlenül lépjen kapcsolatba a projekt szakterületéért felelős munkatársunkkal.

 

Elérhetőség:

Japán Alapítvány Budapesti Iroda
1062 Budapest, Aradi u. 8-10. Tel.: (0036-1) 214-0775/6

Felelős munkatárs:

TÓTH Tímea

The Japan Foundation Budapest

T. +36-1-214-0775

F. +36-1-214-0778

Email: tothtimea@japanalapitvany.hu

 
 

Pályázati dokumentumok:

 
Tájékoztató: General Guidelines
 
© 2012 japanalapitvany.hu | Használati feltételek