Japán Alapítvány Budapesti Iroda
1062 Budapest, Aradi u. 8-10
Tel.: +36 1 214 0775
Fax: +36 1 214 0778
info@japanalapitvany.hu
vissza a listához

Local Project Support Program - Művészet és kultúra 2019/2020

A program a 2019-2020-as költségvetési év során Magyarországon és Közép-Kelet Európában lebonyolított kulturális és művészeti projektek/programok megvalósításához ad anyagi támogatást.


Pályázatunkra olyan nem profitorientált projektekkel/programokkal lehet jelentkezni, melyek az adott országban hozzájárulnak a japán kultúra népszerűsítéséhez.  A projektek célterülete bármely, a japán művészetekkel foglalkozó esemény (pl. kiállítás, előadóművészetek, zenei és táncprodukciók, irodalmi programok).

2018-tól a filmbemutatókkal foglalkozó projektek számára külön pályázat indult:

https://www.japanalapitvany.hu/hu/palyazatok/local-project-support-program-film-201920/787

A projektnek teljesen vagy nagyobb részben kapcsolódniuk kell Japánhoz, a japán kultúrához. Vallási vagy politikai célú kezdeményezéseket nem áll módunkban támogatni.

Egyszemélyes projektek (kiállítás, bemutató) kisebb esélyt kapnak az elbírálás során.


Fontosabb tudnivalók:
  • Kik pályázhatnak?

Kizárólag nem kereskedelmi célú szervezetek illetve intézmények pályázhatnak olyan programokkal, amelyek 2019. április 1. - 2020. március 20. között valósulnak meg.


  • Mennyi az igényelhető támogatás összege?

Az idei költségvetési évben csak korlázott számú pályázatot tudunk elfogadni!

Az egyes projektek nagyságától és súlyától függően az elérhető támogatás összege maximálisan kb. 1000 euró. Az igényelt támogatás mértéke alapvetően nem haladhatja meg a projekt költségvetésének a felét. 


  • Milyen költségekre kérhető a támogatás?
Csak meghatározott tételekre, úgymint utazási költség, tiszteletdíj, terembérlet, nyomtatási és média költségekre stb. Nem adható támogatás előzetes kutatási és fejlesztési projektekre. Az alább letölthető General Guidelines című dokumentum tanulmányozása után a támogatás céljának kiválasztásával kapcsolatban kérjük, lépjen kapcsolatba a területért felelős munkatársunkkal.


  • Van-e beadási határideje a pályázatnak?
A jelentkezéseket folyamatosan fogadjuk az év során, azonban a pályázati dokumentumokat legkésőbb a projekt kezdete előtt két hónappal be kell nyújtani postai úton, vagy a Japán Alapítvány irodájában személyesen.  • Mikor kerül kihírdetésre a pályázat eredménye?

A költségvetési év április 1-jei kezdetére való tekintettel a pályázatok leghamarabb 2019. májusában kerülnek elbírálásra. Az eredményről írásos értesítést küldünk.

 

  • Mikor és hogyan kerül kifizetésre a támogatás?

A támogatás a projekt lezárultát követően, a szükséges dokumentumok benyújtása után kerül kifizetésre banki átutalással. Az elszámoláshoz szükséges dokumentumok: a Final Report (melynek tartalmaznia kell a Financial Report és a Project Report nevezetű adatlapokat is), valamint a támogatás fedezetéül szánt számlák, illetve azok másolatai.


  • Van-e más egyéb feltétele a támogatásnak?
Kérjük, alaposan tanulmányozza át az alább letölthető General Guidelines című dokumentumot!
A támogatás lényeges feltétele, hogy a Japán Alapítványnak szerepelnie kell minden nyomtatott anyagon és egyéb média megjelenéseken.
Minden űrlapot angolul kérünk kitölteni!

  • Milyen egyéb információk/dokumentumok szükségesek?

A pályázati adatlappal egyidőben teljes előzetes költségvetést is mellékelni kell, valamint információt a pályázó szervezetről. 


A pályázati űrlapok kitöltését megelőzően kérjük, alaposan olvassa át a pályázat részleteit tartlamazó General Guidelines c. dokumentumot! Esetlegesen felmerülő kérdéseivel kérjük, még a pályázat benyújtása előtt keresse a projekt szakterületéért felelős munkatársunkat!


Elérhetőség:
Japán Alapítvány Budapesti Iroda
1062 Budapest, Aradi u. 8-10. Tel.: (0036-1) 214-0775/6

Felelős munkatársak:

 
Pályázati dokumentumok:

 
Tájékoztató: General Guidelines
 
A pályázathoz szükséges dokumentumok:
Application Form
 
A projekt megvalósulását követően benyújtandó dokumentumok:

 
© 2012 japanalapitvany.hu | Használati feltételek