Japán Alapítvány Budapesti Iroda
1062 Budapest, Aradi u. 8-10
Tel.: +36 1 214 0775
Fax: +36 1 214 0778
info@japanalapitvany.hu
vissza a listához

Tadzsima Tadasi és barátai – Sakuhacsi, koto és brácsa koncert

Januárban ismét hazánkba látogat Tadzsima Tadasi sakuhacsiművész, hogy barátaival ízelítőt adjon a tradicionális és a kortárs japán zenéből.

 

 

 

 

 

 

Korábbi programjainkból már többeknek ismerősen csenghet Tadzsima Tadasi sakuhacsiművész neve, aki tavaly két alkalommal is nagy sikerű koncertet adott Budapesten. Most ismét elkíséri őt Ivaki Jaszumicsi, a Szlovén Rádió és Televízió Szimfonikus Zenekara  brácsaművésze, velük tart továbbá  a fiatal kora ellenére már számos zenei díjat magáénak tudó kotoművész, Szakamoto Szajuri is. A koncert közönsége ezúttal is hallhat – elsősorban bambuszfurulyán megszólaltatott – hagyományos japán dallamokat, melyek a három hangszer számára írt, kortárs szerzeményekkel egészülnek ki.  A klasszikus mélyhegedű révén megszólaló nyugati, valamint a sakuhacsi és koto által képviselt tradicionális keleti hangzásvilág találkozása különleges zenei csemegét kínál egy hideg téli este eltöltéséhez.

 

shaku-vio-koto-webo.jpg

 

Időpont:

2018. január 22. 19:30

Helyszín:

Marczibányi Téri Művelődési Központ

(1022 Budapest, Marczibányi tér 5/a.)

 

170131beyond2020logo-page-001.jpg

 

Az előadásra a helyek beteltek. További regisztrációkat sajnos nem áll módunkban elfogadni. Szíves megértésüket köszönjük!

Amennyiben regisztráltak, de mégsem tudnak részt venni a programon, kérjük előzetesen jelezzék, hogy az Önök számára fenntartott helyet másnak átadhassuk. Szíves együttműködésüket előre is köszönjük.

© 2012 japanalapitvany.hu | Használati feltételek