Japán Alapítvány Budapesti Iroda
1062 Budapest, Aradi u. 8-10
Tel.: +36 1 214 0775
Fax: +36 1 214 0778
info@japanalapitvany.hu
vissza a listához

Ota Maki szopránénekes és Yamada Gaku gitárművész kortárs zenei koncertje

A nemzetközileg is elismert zenei páros, Ota Maki szopránénekes és Yamada Gaku gitárművész koncertjére invitáljuk a kortárs zene kedvelőit.

 

 

 

 

 

 

Ota Maki szopránénekes és Yamada Gaku gitárművész duójának székhelye Tokió. Művészetük gerincét a kortárs zene alkotja, s eddig olyan ikonikus japán zeneszerzőkkel dolgoztak együtt, mint Takemitsu Toru vagy Hosokawa Toshio. Repertoárjuk egyik gyöngyszeme az olasz származású Giacinto Scelsi zeneszerző darabja, amely egy japán szopránénekessel való kollaborációján alapul. Az ének és a gitár párosának puritán zenei világát e két művész ezernyi színnel gazdagítja fellépéseik során. Koncertünk remek alkalom arra, hogy Japán sokszínűségét a zene által ismertessük meg a nagyérdeművel.

 

 

maki-ohta-photo.jpg

Ota Maki  japán szopránénekesnő szakterülete a kísérleti és avantgárd kortárs énekművészet. A japán kormány egyik művészeti kutatóprogramjának keretén belül jutott el Rómába, hogy ott Hirayama Michiko szárnyai alatt kutassa Scelsi vokális műveit. Olyan neves fesztiválokon szerepelt már, mint az olaszországi Il 50° Festival di Nuova Consonanza, a japán Takefu Nemzetközi Zenei Fesztivál , illetve a Suntory Alapítvány a Művészetekért Nyári Fesztiválja.

 

gakuyamada-photo.jpg

© SLOT PHOTOGRAPHIC

Yamada Gaku középiskolás korában kezdett gitározni Jimi Hendrix hatására, majd később kortárs zenére szakosodott. Japán, illetve külföldi zeneszerzőkkel való együttműködései során számos szóló- és kamaradarab, valamint koncertmű premierjében is részt vett. Az akusztikus és elektromos gitáron kívül több hangszernek – pl. barokk gitár, lant – is mestere, és kiterjedt repertoárral rendelkezik a különböző korok zenéjéből.

 

Időpont:

2017. november 27. 18:00

Helyszín:

Budapest Music Center, Könyvtár

(1093 Budapest, Mátyás u. 8.)

 

 

Az előadáson való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Regisztrálni az alábbi ív kitöltésével lehet:

(A rendszer csak akkor fogadja a jelentkezést, ha minden mezőt kitöltenek. Megértésüket köszönjük.)

Jelentkezési lap

© 2012 japanalapitvany.hu | Használati feltételek