Japán Alapítvány Budapesti Iroda
1062 Budapest, Aradi u. 8-10
Tel.: +36 1 214 0775
Fax: +36 1 214 0778
info@japanalapitvany.hu
vissza a listához

Japán szaké - előadás

Az új esztendő és a japán újév apropóján az ünneplésben is fontos szerepet betöltő japán szakéról rendezünk előadást.

 

 

 

 

 

 

Ha laikusokat kérdezünk, hogy hirtelen mi jut eszükbe Japánról, a szaké bizonyosan az első szavak egyike a Fudzsi, a szamuráj és a szusi mellett. Szinte mindenki hallott már róla, de valójában kevesen ismerik, hogy milyen is ez az ital. A szaké amellett, hogy az éves események, ünnepek és fesztiválok tradicionális kelléke, a hétköznapi életnek is meghatározó eleme. A szaké történetéről, illetve a japán kultúrában betöltött szerepéről, készítésének titkairól, valamint fogyasztásának módjairól beszél Dr. Nishimura Akira, a Hakutsuru Sake Brewing Co., Ltd. munkatársa.


Az előadást szaké kóstolás követi a Magyarországi Japán Nagykövetség és a JETRO közös szervezésében.

A rendezvényen csak 18 éven felüli, regisztrált vendégek vehetnek részt. Megértésüket és közreműködésüket ezúton is köszönjük.

 

nihonshu.jpg

 

Japán szaké - előadás

Időpont:

2017. január 17. 18:00

Helyszín:

Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér, Kamaraterem

(1067 Budapest, Eötvös u. 10.)

 

 

sakelogo3.jpg

 

 

Az előadásra a helyek beteltek. További regisztrációkat sajnos nem áll módunkban elfogadni. Szíves megértésüket köszönjük!

Amennyiben regisztrálnak, de mégsem tudnak részt venni a programon, kérjük előzetesen jelezzék, hogy az Önök számára fenntartott helyet másnak átadhassuk. Szíves együttműködésüket előre is köszönjük!

 

 

© 2012 japanalapitvany.hu | Használati feltételek